Clicky


A50 afgesloten na dodelijk ongeluk

A50 afgesloten na dodelijk ongeluk [+foto's]
19-06-2018 19:03 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

EINDHOVEN - [Update] Bij een ernstig verkeersongeval op de rijksweg A50 is dinsdagmiddag rond 17.30 uur een 42-jarige man uit Bulgarije om het leven gekomen. Hij zat als passagier in een auto waar een bestelbus achterop was gereden. Voor het onderzoek door onze verkeersspecialisten was de weg urenlang afgesloten.

De bestelbus, bestuurd door een 19-jarige man uit Nuenen, reed achterop een stilstaande file in de richting van Eindhoven. In de auto waar hij achterop reed zaten vier mensen, onder wie het dodelijke slachtoffer. Ook de andere drie inzittenden raakten gewond. Twee mannen die achterin zaten, een 53-jarige Pool en een 44-jarige Bulgaar, werden in zeer zorgwekkende toestand met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. De bestuurder, een 34-jarige inwoner van Eindhoven,  raakte lichtgewond.

Ook de bestuurder van de bestelbus raakte gewond en moest naar het ziekenhuis. Hij werd aangehouden omdat hij er van wordt verdacht het ongeluk te hebben veroorzaakt. Omdat hij ter observatie in het ziekenhuis moest blijven werd hij echter in vrijheid gesteld, maar hij blijft wel verdachte. Uit onderzoek is gebleken dat de man niet onder invloed van alcohol was, meldt de politie.

Verkeerspecialisten deden urenlang onderzoek op de plaats van het ongeval, waar totaal vijf voertuigen bij betrokken waren. Behalve de bestelbus en de auto van de slachtoffers raakten nog drie andere auto’s beschadigd. De resultaten van het technisch onderzoek ter plaatse, verklaringen van betrokkenen en getuigen en de bevindingen van onze collega’s vormen later de basis voor het proces-verbaal voor het Openbaar Ministerie. Het onderzoek naar de uiteindelijke oorzaak van het ongeval is nog gaande.