ProRail en DB Cargo gaan extra lange goederentreinen testen

ProRail en DB Cargo gaan extra lange goederentreinen testen
19-06-2018 16:49 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - ProRail gaat eind augustus samen met DB Cargo testritten uitvoeren met goederentreinen van 740 meter. Goederentreinen hebben op dit moment een gemiddelde lengte van 650 meter. Door meer wagons tegelijk te koppelen, kunnen vervoerders beter concurreren met het vervoer over de weg.

De proef is een van de afspraken die is opgenomen in het maatregelenpakket spoorgoederenvervoer dat door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, ProRail en de spoorgoederensector is overeengekomen.

Spoorvervoerders- en verladers, ProRail, havenbedrijven en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat willen met het maatregelenpakket de positie van de sector ten opzichte van de ons omringende landen en ten opzichte van weg en water verbeteren. De sector heeft de ambitie om met deze en andere maatregelen de omvang van het goederenvervoer per spoor te laten groeien van 42 miljoen ton in 2016 naar 54-61 miljoen ton in 2030.

De testritten met een 740-meter-trein vinden eind augustus plaats op de Brabantroute, tussen Sloe en Dillingen. ProRail bereidt de testritten grondig voor. Zo werkt de verkeersleiding op dit moment verschillende scenario’s uit om complicaties in het reguliere treniverkeer zo goed mogelijk op te lossen.

Ook wordt onderzocht wat de invloed van de langere treinen is op de dichtligtijd van overwegen en welke andere knelpunten er zijn om zulke lange treinen door Nederland te laten rijden.

De resultaten van de test worden naar verwachting eind september bekendgemaakt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden