Nieuwe cao voor 30.000 taxichauffeurs

Nieuwe cao voor 30.000 taxichauffeurs
19-06-2018 16:37 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - De ongeveer 30.000 taxichauffeurs in Nederland hebben uitzicht op een nieuwe cao. De leden van CNV Vakmensen zijn akkoord met de afspraken die CNV-onderhandelaar Agostino di Giacomo Russo met de taxi-werkgevers heeft gemaakt. “De lonen gaan in twee jaar met vier procent omhoog. En de werknemers weten straks beter waar ze aan toe zijn als ze bij een aanbesteding overgaan naar een andere werkgever.”

De nieuwe, tweejarige cao gaat in per 1 januari 2019. De lonen gaan dan meteen omhoog met 2 procent. Een jaar later krijgen de werknemers opnieuw een loonsverhoging van twee procent.

Meer duidelijkheid rond aanbesteding

De CNV-onderhandelaar is ook tevreden over een paar andere cao-afspraken. “Taxichauffeurs hebben nogal eens te maken met de gevolgen van aanbestedingen. Dat geeft onzekerheid rond de overstap naar een nieuwe werkgever. We hebben de regels nu duidelijker gemaakt, zodat chauffeurs beter weten waar ze aan toe zijn.”

Betere pauze-regeling

Daarnaast is ook de pauze-regeling verbeterd, zodat chauffeurs weten wanneer ze wel en niet beschikbaar moeten zijn voor oproepen. “Ze zijn dus niet verplicht om thuis continu hun telefoon in de gaten te houden voor een oproep. Dat geeft meer rust en duidelijkheid.”

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier