Clicky


 


Máxima: Inés was ziek en kon niet genezen

Máxima: Inés was ziek en kon niet genezen
19-06-2018 13:29 | Binnenland | auteur ANP

GRONINGEN - Inés, de jongste zus van koningin Máxima, "was ziek en kon niet genezen". Dat zei de koningin dinsdag in Groningen, waar ze het UMCG Protonentherapiecentrum bezocht. "Onze enige troost is dat ze nu rust heeft gevonden", zei Máxima na afloop van het bezoek met tranen in haar ogen.

De koningin bedankte ook voor het medeleven dat de familie ontving nadat Inés een einde aan haar leven had gemaakt. Ze bedankte ook voor het respect dat de Nederlandse media de familie heeft getoond en ze ei het fijn te vinden weer aan het werk te zijn.

Het bezoek aan het UMCG Protonentherapiecentrum in Groningen is haar eerste publieke optreden sinds 6 juni. Ze zou het centrum op 8 juni officieel openen maar zegde af vanwege de dood van Inés.

"Vandaag ben ik weer aan het werk gegaan na een moeilijke tijd. Ik ben eigenlijk blij dat ik dit bezoek aan heb kunnen doen omdat het zoveel betekent voor mensen met kanker. Mensen die ziek zijn, maar toch met hoop op genezing", zei een zichtbaar geëmotioneerde Máxima, die haar tekst had opgeschreven.

"Mijn kleine, lieve, begaafde zusje Inés was ook ziek. Zij kon geen vreugde vinden en ze kon niet genezen. Ik wil echt mijn heel grote dank uitspreken voor de talloze brieven, berichten en blijken van medeleven. Het heeft ons echt geholpen. Dank, dank", zei de koningin.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions