Clicky


Ryanair pleit voor beperking van verkoop alcohol op luchthavens

Ryanair pleit voor beperking van verkoop alcohol op luchthavens
19-06-2018 10:14 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

DUBLIN - Ryanair heeft opgeroepen tot meer beperkingen voor de verkoop van alcohol op luchthavens. De luchtvaartmaatschappij stelde een limiet voor van twee alcoholische drankjes voor passagiers en een verbod op alcoholverkoop op luchthavens vóór 10.00 uur 's ochtends.

Deze stap komt nadat een vlucht van Dublin naar Ibiza afgelopen zaterdag onverwachts in Parijs moest landen nadat drie passagiers stomdronken waren. De drie passagiers werden uit het vliegtuig gezet nadat hetin Parijs Beauvais landde en zijn opgepakt door de Franse politie.

"Het is de taak van de luchthavens om deze preventieve maatregelen in te voeren om overmatig alcoholgebruik en de problemen die het veroorzaakt te beteugelen, in plaats van passagiers de mogelijkheid te bieden te veel te drinken voor hun vluchten", aldus Ryanair in een verklaring.

De luchtvaartmaatschappij voegde hieraan toe: "Het is volstrekt oneerlijk dat luchthavens kunnen profiteren van de onbeperkte verkoop van alcohol aan passagiers en de het aan de luchtvaartmaatschappijen overlaten om de veiligheidsconsequenties aan te pakken."

Een woordvoerder van de luchthaven van Dublin zegt tegen de BBC dat het gedrag van sommige personen op de Ryanair-vlucht van zaterdag "duidelijk onaanvaardbaar" was maar dat de alcoholbeperkingen door de luchtvaartmaatschappij "draconisch" zijn.

Deze maatregelen zouden "alle passagiers treffen vanwege het gedrag van een zeer, zeer kleine minderheid van vliegtuigpassagiers", zei de woordvoerder.