Twee agenten gewond wanneer Poolse vrachtwagenchauffeur zich hevig verzet tegen controle

Twee agenten gewond wanneer Poolse vrachtwagenchauffeur zich hevig verzet tegen controle
18-06-2018 18:52 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

ASCHAFFENBURG - Op de Duitse A3 bij parkeerplaats Strietwald Nord wilden Duitse agenten zaterdagochtend rond 08:30 uur een Poolse vrachtwagenchauffeur controleren. De 55-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur verzette zich hier echter fel tegen de controle en twee agenten, en hij zelf, raakten gewond.

Tijdens de controle ontdekten de agenten dat de Poolse chauffeur onder meer niet aan een Duits rijverbod had gehouden en dat er een chauffeurskaart van een collega in de digitale tachograaf zat. 

Toen de politie vroeg naar zijn chauffeurskaart verzette de Pool zich hevig en begon in te slaan op de agenten. Hij maakte het de agenten erg moeilijk hem nog te controleren. De agenten raakten beiden gewond. De chauffeur zelf brak tijdens zijn verzet een rib. Hij werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

De twee agenten konden ter plaatse aan hun kneuzingen worden behandeld maar moesten daarna wel hun dienst staken vanwege de pijn.

De 55-jarige Pool wacht een strafproces vanwege het verzet tegen agenten en geweldpleging.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden