Clicky

 Bestuurder busje dodelijke aanrijding Landgraaf belde politie zelf

Bestuurder busje dodelijke aanrijding Landgraaf belde politie zelf
18-06-2018 12:30 | Binnenland | auteur ANP

LANDGRAAF - De politie heeft in Amsterdam een 34-jarige man uit Heerlen aangehouden. Hij is de bestuurder van het witte busje dat in de nacht van zondag op maandag was betrokken bij een dodelijke aanrijding in Landgraaf. Het busje is inmiddels ook gevonden. Het Openbaar Ministerie sluit in dit stadium een aanslag niet uit. "Dat is één van de scenario's'', zei officier van justitie Daniele Weymar.

Bij het incident op de Mensheggerweg raakten drie voetgangers zwaargewond en is één voetganger overleden. De gewonden zijn een 30-jarige man uit Landgraaf, een 26-jarige man uit Heerlen en een 23-jarige vrouw uit Heerlen. De drie verkeren in zeer kritieke toestand. Het dodelijke slachtoffer is een 35-jarige man uit Heerlen. De vier hadden het driedaagse popfestival Pinkpop bezocht.

De verdachte heeft zichzelf aangegeven bij de politie. Hij zit in beperkingen. Hij mag alleen met een advocaat contact hebben. Na aanhouding is hij naar Zuid-Limburg gereden voor verhoor. Omdat hij nog niet gehoord is kan de politie ook niet zeggen of de man alcohol gedronken had. De politie onderzoekt de zaak met twintig rechercheurs.

Het Openbaar Ministerie beschuldigt de bestuurder van doodslag en driemaal poging tot doodslag.

Op een persbijeenkomst in Landgraaf betuigden politie, OM en de organisatie hun medeleven aan de slachtoffers en hun familie. "We zijn hier allemaal zeer aangeslagen, het is gewoon verschrikkelijk", zegt burgemeester Raymond Vlecken. Een zichtbaar aangeslagen Jan Smeets, sinds jaar en dag organisator van Pinkpop is "onvoorstelbaar geschrokken."

Volgens Smeets is het voor het eerst dat bij Pinkpop een dode door een verkeersongeval te betreuren is. Volgens de politie waren enkele uren voor de aanrijding de verkeersbeperkende maatregelen bij de uitgang van de camping opgeheven.

Pinkpop gaat samen met politie, gemeente en andere betrokkenen evalueren welke maatregelen in de toekomst nodig zijn om herhaling van dit soort incidenten te voorkomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions