'Moeder verantwoordelijk voor dood Sharleyne'

'Moeder verantwoordelijk voor dood Sharleyne'
18-06-2018 10:02 | Binnenland | auteur ANP

ASSEN - De 38-jarige Héléne J. uit Hoogeveen is verantwoordelijk voor de dood van haar achtjarige dochter Sharleyne. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) gezegd aan het begin van het requisitoir in de strafzaak tegen J.

Het meisje werd in de nacht van 7 op 8 juni 2015 gevonden bij de flat in Hoogeveen waar zij met haar moeder woonde. Ze was vanaf de tiende verdieping naar beneden gevallen.

Op welke manier het OM J. verantwoordelijk acht, is nog niet duidelijk. Maar dat er een veroordeling van J. moet volgen, staat wat de officieren van justitie betreft vast. Volgens hen hoeft ook niet onomstotelijk vastgesteld te worden hoe J. haar dochter heeft gedood. Vastgesteld moet worden dat andere scenario's, zoals zelfmoord of een ongeluk, niet aannemelijk zijn geworden. Dat is wat het OM betreft het geval.

Het OM heeft de zaak tegen J. in eerste instantie geseponeerd, wegens gebrek aan bewijs. Een klachtprocedure, in gang gezet door de vader van Sharleyne, leidde alsnog tot strafvervolging. J. ontkent dat zij de de hand heeft gehad in de dood van haar dochter. De vader heeft in het strafproces 100.000 euro smartengeld geëist.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,786
Diesel1,476

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden