Clicky


Gekantelde vrachtwagen op A12 zorgt voor veel verkeersoverlast

Gekantelde vrachtwagen op A12 zorgt voor veel verkeersoverlast [+foto's]
18-06-2018 09:56 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

ARNHEM - Verkeer bij Arnhem moet maandagochtend rekening houden met langere files dan gebruikelijk. Oorzaak is een gekantelde vrachtwagen op de A12 vanuit Utrecht (bij Waterberg). Vanochtend vroeg kantelde de vrachtwagen op de verbindingsweg naar de A50 richting Apeldoorn. Het bergingswerk duurt nog de hele ochtend, meldt Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.

Momenteel ligt de vrachtwagen nog op z'n kant op het knooppunt Waterberg. Zodra de lading is overgeladen naar een andere vrachtwagen kan het daadwerkelijke bergen beginnen. Omdat de vrachtwagen olie gelekt heeft is bergingswerk met luchtkussens niet mogelijk. Er moet daarom een hijskraan komen.

Op de A12, A50 en N325 is de vertraging fors. Doorgaand verkeer doet er goed aan om de omleidingen te volgen. Verkeer vanuit Utrecht rijdt om via Barneveld (A30/A1). Weggebruikers richting Oberhausen kiezen voor de route langs Nijmegen/Keulen.

Doorgaand verkeer vanuit Eindhoven kan grootschalig omrijden via Den Bosch/Utrecht over de A2/A28/A1), aldus Rijkswaterstaat.