Clicky


Eerste migrantenboot aangekomen in Valencia

Eerste migrantenboot aangekomen in Valencia
17-06-2018 09:57 | Buitenland | auteur ANP

VALENCIA - Een schip van de Italiaanse kustwacht is zondagochtend iets voor 07.00 uur aangekomen in de Spaanse havenstad Valencia. Aan boord bevinden zich 274 migranten, die een week geleden uit de Middellandse Zee werden gered door de bemanning van het reddingsschip Aquarius.

De migranten zullen eerst een medisch onderzoek ondergaan aan boord van het schip alvorens zij aan wal gaan, zei een woordvoerder van de regionale regering.

De andere 350 opvarenden worden later zondag in de haven verwacht. Zij zitten op de Aquarius en een Italiaans marineschip. Volgens de officiële informatie moeten de drie schepen om de drie uur aanleggen om een goede verzorging te garanderen. De Aquarius met 106 migranten aan boord zou tussen 09.00 en 10.00 uur de haven moeten binnenvaren.

De Spaanse autoriteiten gaven de Aquarius toestemming aan te meren in Valencia, nadat Italië en Malta de migrantenboot hadden geweigerd. Het schip zette daarop in gezelschap van de twee Italiaanse vaartuigen, die een deel van de vluchtelingen aan boord namen, koers naar Spanje.

De migranten worden in eerste instantie opgevangen en verzorgd door bijna driehonderd leden van het Spaanse Rode Kruis. In totaal nemen 2300 mensen deel aan de opvangoperatie. Onder de migranten bevinden zich 123 minderjarigen en minstens zeven zwangere vrouwen.

Spanje wil de geredde mensen behandelen als elke andere migrant. "Zij zullen op dezelfde manier worden behandeld als alle vluchtelingen", zei minister van Binnenlandse Zaken Fernando Grande-Marlaska. "Elk geval zal afzonderlijk worden onderzocht.¨Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,965
Diesel1,651

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions