Clicky


Zaak-Savannah achter gesloten deuren van start

Zaak-Savannah achter gesloten deuren van start
17-06-2018 09:54 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Achter gesloten deuren begint maandag de rechtszaak tegen de zeventienjarige jongen die wordt verdacht van het doden van de veertienjarige Savannah Dekker uit Bunschoten. De rechtbank in Utrecht heeft drie dagen uitgetrokken voor de behandeling.

De jongen uit Den Bosch wordt verdacht van moord, waarbij sprake is van voorbedachten rade. Ook diefstal van de fiets, ID-kaart en een bankpas van Savannah en heling worden hem ten laste gelegd. Hij ontkent iets met de dood van het meisje te maken te hebben.

De doodsoorzaak was tijdens eerdere tussentijdse zittingen nog niet duidelijk.

Andere vermissing

Savannah verdween in juni vorig jaar en werd enkele dagen later dood gevonden in een sloot op een industrieterrein in Bunschoten. Ze raakte vermist nadat ze een afspraak had met de verdachte. Het meisje had kort voor haar dood contact gehad met de jongen via internet. Bij hem thuis zijn spullen van Savannah gevonden.

Tijdens de vermissing van Savannah werd in dezelfde regio nog een veertienjarig meisje vermist, Romy uit Hoevelaken. Zij werd gevonden in een sloot bij haar school. Een leeftijdgenoot bekende het doden en verkrachten van het meisje en kreeg één jaar jeugddetentie en jeugd-tbs, de maximale straf die kan worden opgelegd aan een jongere onder de zestien jaar.

Omdat de verdachte in de zaak-Savannah minderjarig is, wordt de zaak achter gesloten deuren behandeld en komen er weinig details naar buiten. Het Openbaar Ministerie meldt dinsdag wel wat de strafeis is.