Clicky


Dode man op straat aangetroffen in Geldrop

Dode man op straat aangetroffen in Geldrop [+foto]
16-06-2018 13:04 | Binnenland | auteur ANP

GELDROP - [update] Het slachtoffer dat zaterdagochtend dood werd gevonden op industrieterrein De Bleekvelden in het Brabantse Geldrop is een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zijn lichaam lag op enkele meters van een loods waar vermoedelijk met synthetische drugs gewerkt werd. "We gaan uit van een verband, maar houden alle scenario's open'', aldus een woordvoerder van de politie.

De loods maakt deel uit van een bedrijfsverzamelgebouw. "De man is zeer waarschijnlijk in de garagebox met de chemicaliën aan het werk geweest en daarbij lijkt iets mis te zijn gegaan. Hij is onwel geworden, wist nog naar buiten te komen, maar is op straat overleden.'' Specialisten doen onderzoek in de loods.

Uit het eerste onderzoek maakt de politie op dat de man vermoedelijk al weken in de garagebox verbleef. Zo was er een slaapplek ingericht.

November vorig jaar kwamen in Kaatsheuvel, ook in Brabant, twee mannen om het leven in een garage die was ingericht als amfetamine-laboratorium. Twee anderen moesten gewond naar het ziekenhuis. "Al jaren waarschuwen wij voor de risico's van dit soort verboden drugslabs waar mensen in een niet-professionele omgeving met giftige stoffen in de weer zijn'', aldus de politiewoordvoerder.