Westerman Multimodal Logistics neemt Aumund portaalkraan in gebruik

Westerman Multimodal Logistics neemt Aumund portaalkraan in gebruik
15-06-2018 13:24 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HASSELT - Met de bouw van de portaal kraan, onderstreept Westerman de gedaanteverandering van het afgelopen jaar en bereikt letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt voor haar barge- en terminaloperatie.

Waar voorheen een bediening van de operatie met twee mobiele kranen (een reachstacker en telekraan) afdoende was, vraagt een verdubbeling in het aantal klanten en afvaarten om een grootschalige oplossing.

Deze week werd de 28 meter hoge en 85 meter brede Aumund portaalkraan in gebruik genomen. De kraan werd geconstrueerd en geleverd door het Nederlandse EPMC Europe en het Duitse Teichmann. De kraan kan de complete 250m lange en 60m brede kade bedienen.

Met de bouw van deze kraan wordt een verdubbeling van de opslagcapaciteit van de terminal gerealiseerd, omdat er geen rijpaden tussen de containers meer nodig zijn. Het aantal containermoves op de terminal neemt af doordat containers niet meer ‘uitgegraven’ hoeven worden.

De toegenomen transportvolumes hebben in de afgelopen maanden al geleid tot een verdubbeling van het aantal bargeafvaarten van twee naar vier. Op korte termijn gaat dit al naar zes en de planning is om begin 2019 naar acht te gaan.

Daarnaast bieden de samenwerkingen met barge- en terminaloperator CTU en transportbedrijf Edink Logistiek uit Kampen, de mogelijkheid om klanten een nog breder pakket aan diensten te bieden.

Klanten kunnen, naast Hasselt, gebruik maken van terminals in Utrecht, Lelystad en Tiel en het gespecialiseerde materiaal van Edink kan aan de meest exotische vraagstukken van klanten beantwoorden.

De groei en samenwerkingen in combinatie met de nieuwe portaalkraan, zorgen ervoor dat Hasselt een nog belangrijker logistiek centrum wordt voor de regio Groot Zwolle.

Het totale dienstenpakket van Westerman bestaat, naast deze barge- en terminal activiteit, uit internationaal spoor- en wegvervoer, binnenlandse distributie, warehousing en value added logistics.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden