Clicky


Wethouder weg om klacht seksuele intimidatie

Wethouder weg om klacht seksuele intimidatie
15-06-2018 11:39 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

ALMERE - Wethouder Tjeerd Herrema (PvdA) van Almere is donderdagavond afgetreden om een beschuldiging van seksuele intimidatie. Herrema, eerder wethouder in Amsterdam, stelde in een verklaring dat hij het gevoel heeft dat hij geen vertrouwen meer krijgt.

Woensdag hadden de fractievoorzitters van de coalitiepartijen, behalve de PvdA, het vertrouwen in hem opgezegd. Aanleiding is een klacht wegens seksuele intimidatie die een journalist van een lokale krant tegen hem indiende om wat Herrema noemt een "broekzakgesprek". De journalist meende seksuele geluiden te horen terwijl Herrema op de wc zat en met hem belde. "Een beschuldiging van seksuele intimidatie is misschien wel één van de zwaarste die een bestuurder kan meemaken. En geloof me, ik ben er kapot van", verklaarde de tegen zijn emoties vechtende wethouder, die de beschuldiging overigens tegensprak.

Het nieuwe college in Almere is nog maar kortgeleden geïnstalleerd. "Dit is de kortste periode die ik heb meegemaakt in een college'', aldus Herrema.