Clicky


Vrachtwagenchauffeur slingert append over de vluchtstrook op A67

Vrachtwagenchauffeur slingert append over de vluchtstrook op A67 [+foto's]
15-06-2018 09:36 | Controles | auteur Redactie [FE]

GELDROP/MIERLO - De politie heeft donderdagmiddag met diverse motorrijders een verkeerscontrole gehouden op de A67. Hierbij zijn hoofdzakelijk vrachtwagenchauffeurs bekeurd voor het gebruiken van de mobiele telefoon tijdens het rijden. Er werd gebeld, geappt en filmpjes bekeken op de telefoon.

"Een zeer kwalijke zaak", zegt de politie. 

Bij enkele vrachtwagens werd tevens geconstateerd dat er slingerend werd gereden over de rijbaan ten gevolge van het gebruik van de mobiele telefoon.

"Eén chauffeur maakte het wel erg bont door al append ruim 200 meter volledig over de vluchtstrook te zwalken. De bestuurder merkte de motorrijder pas op toen deze hem inhaalde en hem een volgteken gaf", aldus de politie.

Enkele bestuurders waren zo afgeleid dat ze niet eens in de gaten hadden dat de politie motorrijders naast hen reden.

"We snappen nog steeds niet dat mensen het gevaar er niet van inzien om als verkeersdeelnemer allerlei activiteiten te verrichten op een mobiele telefoon. We kennen allemaal de voorbeelden waarbij er zwaargewonden en doden zijn gevallen op de A67 met vrachtwagens. Je zult maar met pech op de vluchtstrook staan met je gezin. Het advies is daarom ook om bij een pechgeval direct uit te stappen en achter de vangrail te gaan staan."