Transport Online - FNV: implementatie Mobility Package afgeschoten in Europarlement

FNV: implementatie Mobility Package afgeschoten in Europarlement

FNV: implementatie Mobility Package afgeschoten in Europarlement
14-06-2018 16:27 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - De FNV is positief over het besluit van het Europarlement om de implementatie van het zogenoemde Mobility Package een halt toe te roepen. De nieuwe voorstellen, nota bene gedaan door de Nederlander Wim van der Camp, zouden de doodsteek zijn voor de Nederlandse transportsector.

In de afgelopen weken heeft FNV intensief contact gehad met Europarlementariërs. De bond wijst op de negatieve gevolgen van de nieuwe voorstellen: minder veiligheid voor chauffeurs en andere weggebruikers en keiharde concurrentie door Oost-Europese transportbedrijven. De voorgestelde verruiming van rijtijden in de sectoren Transport en Toer brengen de slavernij terug in het vervoer.

Willem Dijkhuizen, bestuurder FNV Transport & Logistiek: "Er is hier een mooi eerste succes geboekt. Nu niet achterover leunen, maar de schouders eronder en door. We zijn er nog niet. De Mobility Package is terug naar de tekentafel, maar we weten nog lang niet wat voor tekening daar straks vandaan komt, we weten helemaal nog niet hoe een nieuw voorstel eruit komt te zien."

Brigitta Paas, bestuurder FNV Toer, vult aan: "Ik ben opgelucht en heel blij. We hebben hier keihard voor gewerkt. Gelukkig zijn er in Brussel mensen die echt snappen wat de impact van deze voorstellen is in de werkelijkheid van het wegvervoer. Heel blij dat deze mensen zich vandaag hebben uitgesproken. Nu door, we moeten echt iets beters krijgen, voor Europa en voor Nederland."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions