Clicky


Air France steekt geld in werkomstandigheden

Air France steekt geld in werkomstandigheden
14-06-2018 15:29 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/BLOOMBERG

PARIJS - Air France trekt deze zomer extra geld uit voor de verbetering van de werkomstandigheden bij het bedrijf. De zustermaatschappij van KLM investeert uit een speciaal potje in betere bedrijfsruimtes op vliegveld Orly en meer rustruimtes voor cabinepersoneel. Om welke bedrag het gaat, maakt de onderneming niet bekend.

Naast geld belooft de Franse vliegmaatschappij ook een ,,nieuwe houding ten opzichte van dialoog''. Die moet ervoor zorgen dat medewerkers altijd terechtkunnen met klachten over het bedrijf.

De bekendmaking komt op het moment van een al lang durende impasse in de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor het personeel van de Franse vliegmaatschappij. Vakbonden beklagen zich over het gebrek aan voortgang sinds het vertrek van Air France-KLM-topman Jean-Marc Janaillac en hebben nieuwe stakingen bij Air France aangekondigd.

De geste van Air France lijkt geen effect te hebben op dat voornemen. Vakbond CGT zegt in een reactie dat de werkonderbrekingen van 23 tot en met 26 juni gewoon doorgaan. De huidige interim-directie van Air France-KLM weigert evenwel loononderhandelingen te voeren, omdat de tijdelijke opvolgers van Janaillac daar geen mandaat voor zouden hebben.