Clicky

 
Transport Online - 25 jaar cel voor 71 dode migranten in vrachtwagen

25 jaar cel voor 71 dode migranten in vrachtwagen

25 jaar cel voor 71 dode migranten in vrachtwagen
14-06-2018 14:01 | Buitenland | auteur ANP/RTR

BOEDAPEST - Een Hongaarse rechtbank heeft 25 jaar cel opgelegd aan vier leden van een bende mensensmokkelaars die 71 migranten liet stikken in een vrachtwagen. De rechter oordeelde dat de mannen zich schuldig maakten aan "extreme wreedheid'' omdat ze niets deden om de stervende vluchtelingen te helpen.

De Oostenrijkse autoriteiten vonden de lichamen van de 59 mannen, 8 vrouwen in 4 kinderen in 2015 in de achtergelaten vrachtwagen. De Syrische, Afghaanse en Irakese vluchtelingen hadden voor hun dood geprobeerd de aandacht te trekken van de mensensmokkelaars, zei de rechter. "Ze sloegen tegen de deuren, gilden en schreeuwden om de bestuurder te waarschuwen.''

De rechter oordeelde dat de chauffeur van de vrachtwagen overal had kunnen stoppen om de deuren te openen en zuurstof binnen de laten. De bestuurder van de vrachtwagen zou zijn baas telefonisch herhaaldelijk hebben gewezen op de situatie, maar kreeg volgens aanklagers te horen dat hij de deuren niet mocht openen.

Hoger beroep

"Geen van de beschuldigden stak een vinger uit. Ze bleven passief'', oordeelde de rechter. Een van de veroordeelde mannen bestuurde de vrachtwagen met de migranten. De andere drie reden achter de vrachtwagen aan en onderhielden telefonisch contact. De smokkelaars zouden later hebben verklaard dat ze niet uit waren op de dood van hun passagiers.

Het Openbaar Ministerie neemt geen genoegen met de opgelegde straffen en gaat in hoger beroep. Aanklagers willen dat de mannen levenslange gevangenisstraffen krijgen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions