Clicky


Vopak opent nieuwe railinfrastructuur in Haven van Antwerpen

Vopak opent nieuwe railinfrastructuur in Haven van Antwerpen
14-06-2018 13:58 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

ANTWERPEN - Op 14 Juni 2018 is een volledig nieuw laadstation geopend voor het laden van bloktreinen op Vopak Terminal ACS in Antwerpen. De vicepremier en Minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid, Jan Jambon en de Schepen voor Haven, Industrie en Werk van de Stad Antwerpen, Marc van Peel, waren bij deze opening aanwezig.

Door deze investering van Vopak neemt op de terminal de capaciteit om tankwagons te behandelen met 400 procent toe. Vopak ACS verstevigt hiermee de rol van de haven van Antwerpen als chemie hub voor Noord-West Europa.

De productgroep die het meest wordt opgeslagen en behandeld op de terminal zijn Acetyls, vitale grondstoffen die in zeer veel verschillende eindproducten worden gebruikt. Denk daarbij aan dashboards in auto's, verschillende coatings, verpakkingen en ook pharmaceutische producten. De Acetyls worden door de klanten van Vopak per schip in Antwerpen aangevoerd.

Veel van de verwerking vindt plaats in Duitsland. Via spoor is de haven van Antwerpen goed verbonden met dit achterland. Door het nieuwe laadstation bij Vopak ACS zullen klanten hier nog beter gebruik van kunnen maken. In totaal heeft Vopak ACS 107 tanks waarvan een groot deel tanks van roestvrij staal voorzien van alle benodigde voorzieningen.

De totale capaciteit van de terminal is 202,000 cbm. De terminal heeft laad- en los-faciliteiten voor schepen, tankwagons en tankauto's. Het personeel van de terminal is gespecialiseerd in het veilig opslaan en behandelen van Acetyls en HACCP gecertificeerde producten.