Transport Online - Frans parlement akkoord met hervorming SNCF

Frans parlement akkoord met hervorming SNCF

Frans parlement akkoord met hervorming SNCF
14-06-2018 13:30 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

PARIJS - De Franse Senaat heeft ingestemd met de hervormingsplannen van de regering voor de spoorwegmaatschappij SNCF. Daarmee steunt het hele Franse parlement de ingrijpende hervorming van de tachtig jaar oude staatsspoorwegen.

Spoorwegvakbonden voeren stakingsacties tegen de plannen. De kern van de hervormingen is de sanering van het onder grote schulden gebukt gaande, verliesgevende bedrijf.

President Emmanuel Macron en premier Edouard Philippe willen de spoorwegmaatschappij nog deze zomer grondig moderniseren. Daarvoor betaalt de staat een deel van de schulden af, wordt de interne organisatie gestroomlijnd en wordt een begin gemaakt met concurrentie op delen van het netwerk.

De speciale status van de spoorwegarbeider wordt in 2020 opgeheven. Van de 145.000 werknemers heeft bijna 90 procent die comfortabele positie van 'cheminot'. Die stamt uit de jaren twintig en garandeert werknemers onder meer dat ze vrijwel niet kunnen worden ontslagen en vroeg met pensioen gaan.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions