Clicky


Trailer met stro in brand

Trailer met stro in brand [+foto]
14-06-2018 08:38 | Brand | auteur Redactie [FE]

OLDEMARKT - In een veetrailer welke geparkeerd stond langs de Eekstraat in Oldemarkt is in de nacht van woensdag op donderdag een flinke brand uitgebroken. De trailer was gevuld met tientallen balen stro, welke door onbekende oorzaak vlam hadden gevat.

Volgens de brandweer is het niet ondenkbaar dat de brand is aangestoken. Omdat de trailer geparkeerd stond en er geen sprake zou zijn van broei, is er nagenoeg geen andere situatie mogelijk. Op het moment dat de brand uitbrak, rond 01:00 uur, waren er gelukkig geen dieren meer aanwezig in de trailer.

De brandweerlieden van Oldemarkt wisten door al het stro uit de trailer te halen, de brand grotendeels te blussen. Wel lag de hele weg bezaaid onder het stro. Door het snelle optreden van de blusgroep is ernstige schade aan de trailer uitgebleven. Na ruim een uur blussen was de brand onder controle, maar het nablussen heeft nog enige tijd geduurd.

Bij de brand kwam veel rook vrij, door een gunstig staande wind trok deze over het industrieterrein weg van Oldemarkt. Het dorp had hierdoor relatief weinig last van de brand.