Groot datalek bij Dixons Carphone

Groot datalek bij Dixons Carphone
13-06-2018 12:19 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - Hackers hebben gegevens van ruim 1,2 miljoen betaalkaarten gestolen van de Britse winkelconcern Dixons Carphone. Van 105.000 kaarten zijn naast persoonsgegevens ook financiële gegevens buitgemaakt, maakte het bedrijf bekend.

Volgens Dixons Carphone zijn er toe nu toe geen aanwijzingen dat er fraude is gepleegd met behulp van de gestolen gegevens. De meeste betaalkaarten waren beveiligd met een pincode en chip, waardoor de schade beperkt bleef. Cybercriminelen hadden het gemunt op gegevens van in totaal bijna 6 miljoen kaarten die waren opgeslagen in computers van de ketens Currys PC en Dixons Travel, maar kregen die niet allemaal te pakken.

Op de beurs in Londen kreeg de onderneming een tik na de bekendmaking van het lek. Het aandeel zakte woensdagochtend tot dik 6 procent.

Het is niet de eerste keer dat Dixons Carphone wordt getroffen door een grote cyberaanval. Hackers maakten in 2015 ook al gegevens van miljoenen klanten buit, waaronder gegevens van 90.000 creditcards.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,443

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden