GroenLinks blij met slaaptrein in Nederland

GroenLinks blij met slaaptrein in Nederland
13-06-2018 11:53 | Politiek | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - De NS en de Oostenrijkse spooraanbieder OBB willen de Duitse slaaptrein doortrekken naar Amsterdam. In februari nam de Tweede Kamer een motie aan van GroenLinks om Nederland weer te laten aansluiten bij het Europese netwerk van slaaptreinen. Dit is een eerste concrete uitwerking hiervan. GroenLinks wil ook snel slaaptreinen naar Italië, Spanje en Scandinavië.

GroenLinks Tweede Kamerlid Suzanne Kröger: “De slaaptrein is een geweldig alternatief voor vliegen binnen Europa. De groeiende luchtvaart zorgt voor veel overlast. Als we het klimaatverdrag van Parijs serieus nemen, dan moet ook de CO2-uitstoot van de luchtvaart krimpen. Inzetten op snelle treinen binnen Europa is echt nodig.”Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden