Clicky


Girteka Logistics bestelt 500 DAF XF-trucks

Girteka Logistics bestelt 500 DAF XF-trucks
13-06-2018 11:28 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN - Transportonderneming Girteka Logistics heeft 500 DAF XF-trucks besteld voor zijn internationale transportactiviteiten.

"Op basis van de uitstekende betrouwbaarheid, veiligheid en brandstof efficiency van de nieuwe XF, hebben wij besloten 500 van deze trucks toe te voegen aan ons groeiende wagenpark. Het grootste deel wordt tussen juli en oktober 2018 in gebruik genomen", stelt Mindaugas Raila, directeur van Girteka Logistics.

"Deze nieuwe DAF trucks zijn onderdeel van ons plan om onze activiteiten door heel Europa verder uit te breiden."

Sinds de oprichting midden jaren negentig, heeft Girteka Logistics, met haar hoofdkantoor in Vilnius, Litouwen, zich ontwikkeld tot een  transportonderneming met een specialisatie in internationale FTL-transporten (Full Truck Load). Het huidige wagenpark van Girteka Logistics telt meer dan 4.400 trucks en 4.700 opleggers. Girteka Logistics heeft meer dan 9.000 chauffeurs in dienst.

"Aan ons besluit om te kiezen voor de top-of-the-range DAF XF-truck ging een uitgebreid marktonderzoek vooraf", zegt Mindaugas Raila. "Ter ondersteuning van onze positie als vooraanstaand transporteur, zochten wij de allerbeste truck die - onder meer dankzij het laagst mogelijke brandstofverbruik - tegen de laagste operationele kosten inzetbaar is. Bovendien is milieubewustzijn bij Girteka Logistics een belangrijk aandachtspunt. DAF overtrof ook op dat vlak onze verwachtingen. Want dankzij het ongelooflijk lage brandstofverbruik is ook de CO2-emissie ontzettend laag. Tegelijkertijd willen wij onze chauffeurs zo veel mogelijk comfort bieden. Daarom hebben wij gekozen voor de luxe XF Space Cab- en Super Space Cab-uitvoeringen."

De 500 DAF XF-trucks van Girteka Logistics worden uitgerust met de 12,9 liter PACCAR MX-13-motor (365 kW/480 pk, 2500 Nm bij slechts 900 toeren per min) en de nieuwe, geautomatiseerde TraXon-transmissie. De voertuigen zijn uitgerust met de nieuwste technologieën, zoals Predictive Cruise Control, Predictive Shifting, Lane Departure Warning, AEBS en Forward Collision Warning. De DAF Driver Performance Assistant en DAF’s geavanceerde Eco Roll helpen de chauffeur de brandstof efficiency te maximaliseren. Voor allerhoogste inzetbaarheid heeft Girteka Logistics gekozen voor onderhoudsintervallen tot maar liefst 200.000 kilometer.

"Het feit dat toonaangevende transportondernemingen zoals Girteka Logistics kiezen voor de nieuwe DAF XF - de International Truck of the Year 2018 - is een krachtige blijk van erkenning voor de kwaliteit, betrouwbaarheid, efficiency en het chauffeurscomfort van de truck", stelt Preston Feight, president-directeur van DAF Trucks. "Bovendien is het een geweldige erkenning voor ons fantastische dealernetwerk in heel Europa."

Foto's

  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • Bek en Verburg BV