Autotransporter met zwaargewonde kippen en struisvogelkuikens aan de ketting gelegd

Autotransporter met zwaargewonde kippen en struisvogelkuikens aan de ketting gelegd[+foto's]
12-06-2018 18:58 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

GIESSEN - Dankzij een alerte getuige kon de Duitse politie dinsdagochtend een autotransporter met een aantal zwaargewonde kippen en struisvogelkuikens bij het Duitse Lollar tegenhouden.

De getuige liep dinsdagochtend rond 10:30 uur met haar hond toen zij piepende vogels hoorde vanuit een geparkeerde autotransporter. Toen ze beter keek zag ze dat in enkele auto's die op de autotransporter stonden kippen opgesloten zaten.

Na controle door de politie bleek dat de Poolse autotransporter in Lollar waarschijnlijk zijn rustpauze nam. De autotransporter met verschillende auto's was onderweg van België naar Griekenland. De auto's hadden deels Nederlandse en deels Bulgaarse kentekens.

De politie vond verschillende struisvogelkuikens in kooien in de achterbak van een aantal auto's. Daarnaast werden in een andere auto volwassen kippen gevonden. Zelfs in de cabine van de chauffeur werden krielkippen 'vervoerd'.

De soms ernstig gewonde dieren werden door een dierenarts opgehaald.

De vrachtwagen werd vervolgens naar het politibureau gebracht voor verdere inspectie. Er werden ook nog eens significante gebreken ontdekt waaronder slechte ladingzekering.

De autotransporter werd aan de ketting gelegd en woensdag zullen er meer inspecties plaatsvinden.

Zowel de chauffeur als zijn werkgever zullen,volgens de politie, zwaar worden gestraft.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden