CNV Vakmensen wil cao-brede afspraken

CNV Vakmensen wil cao-brede afspraken
12-06-2018 13:50 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Met nog één estafettedag te gaan, donderdag 14 juni, loopt de staking in het Openbaar Vervoer op z’n eind. “Déze fase. Maar dat betekent niet dat we stoppen met actievoeren. Werkgevers weigeren boter bij de vis te doen”, geeft onderhandelaar Hanane Chikhi van CNV Vakmensen als argument voor die keuze.

Haagse omstreken waren vandaag zonder openbaar vervoer toen de werknemers in de concessie Haaglanden (Connexxion) het werk neerlegden. Donderdag 14 juni zijn de concessies EBS Waterland, Connexxion Zaandam en Keolis Almere aan de beurt. En daarmee is de laatste fase van de estafettestaking bereikt.

Maandag 18 juni beslist CNV Vakmensen in overleg met de cao-commissie welke vervolgacties zullen worden georganiseerd.

Chikhi: “In de media roepen de werkgevers dat ze goede voorstellen hebben om die werkdruk te verlichten. En ook wij horen van leden de vraag of we daar dus niet op in zouden moeten gaan. Willen we wel, een oplossing van dit conflict; maar dan moeten werkgevers boter bij de vis doen. Nu roepen ze min of meer individueel allemaal iets, richting eigen bedrijf. Wij willen op cao-niveau een afspraak.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,461

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden