Transport Online - Luchtvracht stijgt met 15,9 procent op Brussels Airport

Luchtvracht stijgt met 15,9 procent op Brussels Airport

Luchtvracht stijgt met 15,9 procent op Brussels Airport
12-06-2018 11:36 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Het vrachtvervoer op Brussels Airport kende in mei een groei van 15,9 procent, de grootste stijging van de afgelopen maanden. De luchtvracht neemt sterk toe (+11,3 procent) tegenover de maand mei van vorig jaar. Deze groei is merkbaar in alle segmenten, ook dat van de volvracht.

Na een daling die twaalf maanden geleden begon, als gevolg van de strengere geluidsnormen van het Brussels Gewest, heeft het volvrachtsegment zich namelijk enigszins hersteld (+1,4 procent), met onder meer goede prestaties van de meeste transporteurs en van de nieuwe route naar Latijns-Amerika.

Het vrachtvervoer aan boord van passagierstoestellen kent een forse stijging (+30,1 procent), dankzij de nieuwe langeafstandsvluchten die in de afgelopen maanden werden geopend.

Vooral de import doet het goed, met een stijging van 15 procent, anders dan in de vorige maanden. Dit is voornamelijk te danken aan de import uit Azië en Latijns-Amerika (Latam-vluchten). Ook de export groeit, met een meer bescheiden 3 procent, eveneens dankzij de vluchten naar Latijns-Amerika.

De getruckte vracht blijft groeien (+32,1 procent) en bereikt recordcijfers. De import en de export stijgen met respectievelijk 54 procent en 11 procent. De sterke groei van de import komt voornamelijk uit Azië en Noord-Amerika. De export naar Afrika presteert goed, na een capaciteitsverlies in het verleden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions