Clicky

 
Transport Online - DAF XF 90th Anniversary Edition voor Hilcotrans

DAF XF 90th Anniversary Edition voor Hilcotrans

DAF XF 90th Anniversary Edition voor Hilcotrans
12-06-2018 09:58 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

EELDE - Rijden in een gelimiteerde DAF XF 90th Anniversary Edition is een feest. Helemaal voor een DAF-fan zoals Jan Derk Jongsma van Hilcotrans uit Eelde. Hij is dan ook als special guest onthaald bij de DAF-fabriek in Eindhoven om daar zijn nieuwe en exclusieve aanwinst in ontvangst te nemen: nummer 11 van de 250 exemplaren die DAF bouwt van de XF 90th Anniversary Edition.

Jongsma heeft de truck aangeschaft bij dealer Autobedrijven ESA Groningen B.V. De aflevering in Eindhoven was een heuglijk moment voor een bijzondere klant, want Hilcotrans rijdt al dik 30 jaar DAF.

"Een DAF had ik al in de tijd toen je nog schakelde met dubbel klutsen (twee keer ontkoppelen met tussengas – red.)", zegt Jongsma vol enthousiasme. "Ik heb er heel wat gehad, de 2100, de 3300 en de hele XF-generatie. En nu heb ik dus de nieuwe XF in een speciale jubileumversie gekozen. Prachtig natuurlijk en daarbij, ik hou van iets speciaals. Al mijn eerdere trucks vielen op door opvallend spuitwerk en extra accessoires. Deze XF zie ik voor mijzelf als een cadeautje."

DAF heeft Jongsma in Eindhoven onthaald met een rondleiding door de fabriek en een bezoek aan het DAF Museum. De kers op de taart was de overhandiging van zijn nieuwe truck, die hij vervolgens zelf naar Eelde kon rijden. "Het was heel erg leuk. Ik wilde altijd al eens een keer naar de fabriek en dit was nu een mooie kans."

Jongsma runt Hilcotrans samen met zijn vrouw Hilda, die het werk achter de schermen verricht. Jan Derk rijdt voor winkeldistributie per jaar tussen de 100.000 en 125.000 kilometer. "Ik heb eigenlijk nooit problemen met de DAF’s gehad, behalve onderhoud. En de service is hartstikke goed. De cabines zijn strak afgewerkt, ook bij de nieuwe XF weer. Er zit ook een prima bed in. Dat vind ik belangrijk, want tijdens mijn rustmomenten wil ik lekker liggen en de benen kunnen strekken. Ik ben erg benieuwd naar het verbruik, dat met 7% is verlaagd. Ik verwacht eerlijk gezegd dat ik dat in de praktijk wel zal halen. Ik let sowieso met mijn rijstijl al op verbruik."

Vol trots reed Jongsma samen met zijn vrouw bij DAF in Eindhoven weg, nadat Wim van Nispen, directeur van ESA Groningen, de sleutels van de nieuwe DAF had overhandigd.

De speciale 90th Anniversary Edition heeft de krachtigste motor die DAF levert. Met zijn extra uitgebreide en luxueuze uitrusting, de exclusieve striping en de subtiele designelementen is de XF 90th Anniversary Edition een eyecatcher. Op de voorkant glimt het historische DAF-logo je tegemoet en ook in het interieur komt dit iconische beeldmerk op meerdere plekken terug.

De Anniversary Edition is uitsluitend leverbaar als 4x2 trekker, met riante Super Space Cab en met de krachtige PACCAR MX-13 motor met 390 kW/530 pk.

Foto's

 • Kivits Drunen
  Kivits Drunen
 • Versteijnen
  Versteijnen
 • Smilda
  Smilda
 • Van Keulen Transport
  Van Keulen Transport

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden