Clicky


Leen Menken Foodservice Logistics heeft 70 Eritreeërs aan het werk in distributiecentrum

Leen Menken Foodservice Logistics heeft 70 Eritreeërs aan het werk in distributiecentrum
12-06-2018 09:51 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - Menken heeft in het Randstedelijk gebied een distributiecentrum waar inpakwerkzaamheden worden uitgevoerd voor een grote maaltijdboxen producent. Tot twee jaar geleden bestond de poel, van ongeveer 250 medewerkers, vooral uit Nederlandse en Poolse medewerkers.

Inmiddels heeft Menken zo’n 70 werknemers uit Eritrea in dienst. Totaal zijn er ongeveer 10.000 Eritrese statushouders in ons land. Acht procent hiervan heeft een baan. Menken is hiermee één van Nederlands grootste werkgevers voor de Eritreeërs.

Sander Hoogerbrugge, Manager Operations bij Menken, vertelt dat het puur toeval was dat de eerste Eritreeër bij hen in dienst trad: “Hij fietste letterlijk bij ons naar binnen. De jonge Eritreeër kwam per fiets bij Menken aan om te vragen naar een baan. Hij is direct aangenomen en aan de slag gegaan als operationeel medewerker. In de periode daarna nam hij Eritrese kennissen mee, die ook op zoek waren naar een baan en bij ons aan de slag konden. Zo is het balletje eigenlijk gaan rollen”, vertelt Hoogerbrugge enthousiast.

“Samen met de Gemeente Den Haag en uitzendbureau van Koppen en van Eijk hebben we ze bij de hand genomen en geleerd hoe het er in Nederlandse bedrijven aan toe gaat. In Eritrea zijn weinig mensen bedeeld met een baan, de meeste statushouders die uit dit land komen hebben weinig werkervaring."

"Het prettige van deze bevolkingsgroep is dat zij de inburgering erg serieus nemen, zij spreken al een behoorlijk woordje Nederlands. Ze zijn prettig in de omgang en een goede aanvulling op ons team.” Aldus Hoogerbrugge.

“Een aantal van hen heeft zelfs al promotie gemaakt naar een sleutelfunctie binnen het proces. We werden in de eerste periode wel verrast door de Eritrese feestdagen (Koptisch Christelijk, de feestdagen lopen een week achter op onze feestdagen), maar we zijn nu volledig aan elkaar gewend. We zien de toekomst samen erg positief in."