Transport Online - 'Niet Anne maar híj was op de verkeerde plek'

'Niet Anne maar híj was op de verkeerde plek'

'Niet Anne maar híj was op de verkeerde plek'
12-06-2018 09:52 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Niet Anne Faber maar Michael P. was op de verkeerde plek op het verkeerde moment. Dat zei de moeder van de vermoorde Faber in de rechtbank in Utrecht tijdens haar emotionele verklaring. "Horrorscenario's over wat er met Anne is gebeurd blijven door mijn hoofd spoken." Ze vindt dat P. nooit meer vrij mag komen, om de maatschappij tegen "deze wrede en meedogenloos kille'' man te beschermen.

De familie van de 25-jarige studente had dinsdagochtend de gelegenheid de rechtbank en de verdachte te vertellen wat de misdaden met de nabestaanden hebben gedaan. Anne's moeder vraagt zich af of P. echt spijt heeft, ook al zegt hij van wel. Volgens haar is hij psychopathisch en heeft hij de vaardigheid om gewenst sociaal te doen, maar ook om te manipuleren. Ook gaat ze ervan uit dat de verdachte nog steeds liegt. "We zullen de volledige waarheid nooit weten.''

Anne's moeder vindt dat een passende oplossing om P. te straffen ontbreekt. Bij een levenslange straf bestaat volgens haar de kans dat P. ooit vrijkomt als zijn straf herbeoordeeld wordt. Dertig jaar en tbs met dwangbehandeling zou volgens haar nog het beste zijn, zodat hij levenslang in de gaten wordt gehouden.

Tegelijk wees ze erop dat het behandeltraject dat P. tot nu toe kreeg, helemaal niet werkte. Deskundigen hebben haar verteld dat iemand als P. wel behandeld kan worden, maar niet te genezen is.

De vader van Faber voegde daaraan toe dat - welke straf P. ook gaat krijgen - het "niet zal beantwoorden aan mijn gevoel van rechtvaardiging". "Wat voor straf moet iemand krijgen die dit allemaal heeft gedaan? Mijn dochter heeft geen schijn van kans gehad." Geëmotioneerd vertelde hij dat hij haar pijn en angst "keer op keer" opnieuw beleeft.

Omdat de familie niet geconfronteerd wil worden met de man, luisterde hij in een andere zaal naar de verklaring. Na het verhaal van de ouders, kwam hij terug de zaal in. Hij antwoordde de rechter dat hij het verschrikkelijk vindt waar de ouders doorheen gaan en dat hij snel heeft gezegd waar Anne was. "Het spijt me echt.''Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions