Clicky

 
Transport Online - Trein EU-parlement gestrand in Frankrijk

Trein EU-parlement gestrand in Frankrijk

Trein EU-parlement gestrand in Frankrijk
11-06-2018 19:22 | Buitenland | auteur ANP

STRAATSBURG - Een trein met medewerkers van het Europees Parlement en enkele Europarlementariërs heeft maandag urenlange vertraging opgelopen omdat er geen stroom op de bovenleiding zat. De verwachting is dat het gezelschap met ruim vijf uur vertraging aankomt in Straatsburg voor de maandelijkse sessie in de Franse stad, zegt een parlementswoordvoerster die ook in de trein zit.

De trein was om 09.37 uur vanuit Brussel vertrokken en had een kleine vier uur later in Straatsburg moeten aankomen. Rond het middaguur kwam de Thalys, het Europees Parlement chartert er elke maand twee, tot stilstand in landelijk gebied in Frankrijk. De ongeveer driehonderd inzittenden, onder wie ook medewerkers van Nederlandse Europarlementariërs, mochten na een tijdje de trein verlaten. Er was niet veel eten aan boord, aldus de zegsvrouw.

Een aangerukte diesellocomotief heeft de trein zo’n 50 kilometer verder gebracht, naar een plek waar de bovenleiding wel elektriciteit had. Andere treinen liepen vertraging door de gestrande Thalys, omdat ze moesten worden omgeleid.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden