Whatsappende vrachtwagenchauffeur veroordeeld voor ongeluk

Whatsappende vrachtwagenchauffeur veroordeeld voor ongeluk
11-06-2018 13:21 | Ongevallen | auteur Pieter van Klinken

BREDA - Een 24-jarige vrachtwagenchauffeur uit Drachten heeft maandag 160 uur taakstraf en 1 maand voorwaardelijk gekregen, omdat hij door een rood licht reed en daarbij een zwaar ongeluk veroorzaakte. Dat gebeurde in maart vorig jaar op de Burgemeester Letschertweg in Tilburg. Ook kreeg hij een voorwaardelijk rijverbod van een jaar.

Uit het onderzoek na het ongeluk bleek dat B. druk aan het whatsappen is geweest tijdens de rit. Een enorme berg teksten, zelfs een foto en als laatste had hij nog een spraakbericht verzonden. Dat was het laatste wat hij stuurde. Toen reed hij al op een rood licht af, aldus justitie twee weken geleden. Volgens de rechtbank kan echter niet bewezen worden dat hij op het moment van het ongeluk ook met z’n telefoon bezig was.

De 24-jarige Johan B. uit Drachten was op 8 maart naar België gestuurd. Daar moest hij aardappelen laden. Met zijn grote Scania met een oplegger vol piepers reed hij door Tilburg weer terug. En daar ging het mis.

Hij zag daar een rood licht over het hoofd en reed een kleine Fiat Punto aan flarden. De bestuurder van de auto zat twintig minuten bekneld in de auto, voor de brandweer hem kon bevrijden. De traumahelicopter was nog opgeroepen, maar die was uiteindelijk niet meer nodig.

De chauffeur kwam er vanaf met diverse kneuzingen, een verschoven nekwervel en een hersenschudding. Zijn auto was total-loss. "Het was een geluk dat hij niet dood was", zei de rechter in het vonnis.

Tijdens de rechtszitting, twee weken geleden, bleek nog dat de jonge Fries niet echt geleerd heeft van het ongeluk. "Ik whatsapp nu zo goed als niks meer tijdens het rijden", zei hij tegen de rechter. Dat betekent dat hij nog altijd zijn telefoon gebruikt tijdens het rijden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden