Clicky


Aquarius met ruim 600 migranten nog altijd op zee

Aquarius met ruim 600 migranten nog altijd op zee
11-06-2018 11:28 | Buitenland | auteur ANP/RTR/DPA

ROME - Het reddingsschip Aquarius, dat ruim zeshonderd geredde migranten aan boord heeft, bevindt zich nog steeds op zee. Een woordvoerster van hulporganisatie SOS Méditerranée bevestigde maandagochtend dat de bemanningsleden nog niet te horen hebben gekregen waar ze kunnen aanleggen.

Italië weigerde eerder het schip te laten aanleggen en vroeg Malta de opvarenden op te vangen. De Maltese regering voelt daar echter niets voor. Premier Joseph Muscat zei dat de migranten naar de meest dichtstbijzijnde haven gebracht hadden moeten worden, bericht de krant Times of Malta. Malta zou wel bereid zijn mensen op te vangen die dringend medische hulp nodig hebben.

De nieuwe Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, beklaagde zich afgelopen weekend over de opstelling van andere EU-landen. "Malta vangt niemand op. Frankrijk stuurt mensen terug bij de grens. Spanje verdedigt de grens met wapens'', schreef hij op Facebook. Hij kondigde aan dat zijn land ,,nee'' gaat zeggen tegen illegale migratie en mensensmokkel.

Salvini verkondigde volgens persbureau ANSA dat zijn land ook een ander reddingsschip zal verbieden om aan te leggen. "Vandaag bevindt het schip Sea Watch 3 van een Duitse hulporganisatie, onder Nederlandse vlag, zich voor de kust van Libië'', schreef hij maandag op Twitter. "Daar wachten ze om de zoveelste lading migranten op te halen om naar Italië te brengen.''

Volgens Salvini, die ook de leider is van de rechts-populistische Lega, is er "dit keer iemand die nee zegt''. Hij gebruikte de hashtag #chiudiamoiporti: we sluiten de havens. De komst van vluchtelingen was een belangrijk thema bij de Italiaanse verkiezingen. Sinds 2014 zijn vanuit Noord-Afrika vele honderdduizenden migranten aangekomen in het Zuid-Europese land.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats