Transport Online - Brand in pushback vrachtwagen slaat over op Airbus A340-300 op luchthaven Frankfurt [+foto's]

Brand in pushback vrachtwagen slaat over op Airbus A340-300 op luchthaven Frankfurt

Brand in pushback vrachtwagen slaat over op Airbus A340-300 op luchthaven Frankfurt [+foto's]
11-06-2018 11:13 | Algemeen | auteur Redactie [FE] | ANP

FRANKFURT - Maandagochtend is een Airbus A340-300 van Star Alliance beschadigd geraakt nadat een pushback vrachtwagen in brand vloog op de luchthaven van Frankfurt.

De brandweer was snel ter plaatse om de brand te blussen die van de sleepvrachtwagen over was geslagen naar de cockpit van het vliegtuig.

Zes mensen raakten lichtgewond, zei een woordvoerder van Lufthansa. Het vliegtuig liep zware schade op door de brand.

De sleepwagen stond op het punt het vliegtuig naar de gate te brengen, waar passagiers stonden te wachten op hun vlucht naar het Amerikaanse Philadelphia. Het is niet duidelijk waardoor de brand ontstond. De brand was zo hevig dat de rook werd gezien in de wijde omtrek van het vliegveld. Daarna werd een ander toestel ingezet, zodat de passagiers hun reis konden voortzetten.

Pushback

Pushback is een term uit de luchtvaart waarmee het achteruit duwen van een vliegtuig, dat klaar is voor vertrek, wordt bedoeld.

Voor de pushback wordt een pushback truck gebruikt die met een stang (de towbar) aan het neuswiel van het vliegtuig wordt bevestigd. Tegenwoordig wordt ook een systeem gebruikt waarmee de pushback truck het neuswielvan het vliegtuig optilt. Het koppelen en ontkoppelen van vliegtuig en truck gaat met deze laatste methode veel sneller.

Het vliegtuig wordt met een truck achteruit geduwd omdat er bij de gate weinig ruimte om te draaien is. Daarnaast zou het gebruik van het eigen motorvermogen van het vliegtuig door middel van straalomkering of thrust reversal te veel lawaai, maar ook risico van schade met zich meebrengen. Door de jet blast zou in de directe omgeving van het vliegtuig opgesteld materieel weggeblazen kunnen worden en kunnen botsen met vliegtuigen, ander materieel of de gate. De pushback truck duwt het vliegtuig achteruit en draait het daarbij zo dat het met de neus in de gewenste rijrichting komt te staan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions