Clicky

 
Transport Online - Koning en koningin dankbaar voor medeleven

Koning en koningin dankbaar voor medeleven

Koning en koningin dankbaar voor medeleven
10-06-2018 22:50 | Binnenland | auteur ANP

RIGA - Koning Willem-Alexander heeft zondagavond kort na aankomst in Riga, de hoofdstad van Letland, een korte en geëmotioneerde verklaring gegeven aan de Nederlandse media. Dit naar aanleiding van het tragische overlijden afgelopen woensdag van zijn schoonzus Inés Zorreguieta, en het om die reden niet meereizen van koningin Máxima voor de staatsbezoeken aan Letland, Estland en Litouwen.

"Het heeft ons heel erg aangegrepen. Inés was ons intens dierbaar en ook nog een keer de peettante van Ariane. We zijn naar Argentinië geweest met elkaar om daar met ons gezin de begrafenis bij te wonen en met de familie samen te kunnen zijn", aldus de tegen zijn emoties vechtende koning voor zijn hotel in Riga.

"Heel veel hebben meegeleefd met ons, en mede namens mijn vrouw ben ik heel erg dankbaar voor alle berichten die we ontvangen hebben en het medeleven. We zijn nu hier in Letland voor het staatsbezoek. Dat begint morgen, daarna volgen Estland en Litouwen. Mijn vrouw zal daar in gedachten bij zijn en ik ben in gedachten bij haar."

Koning Willem-Alexander wordt maandagochtend bij het kasteel van Riga, dat dienst doet als presidentieel paleis, officieel verwelkomd door president Raimonds Vējonis. Later deze week reist de koning door naar de buurlanden Estland (dinsdag) en Litouwen (woensdag).

De drie Baltische presidenten hebben vorige week elk afzonderlijk via Twitter gereageerd op het overlijden van de jongste zus van koningin Máxima. Alledrie spraken hun leedwezen uit. "In deze moeilijke tijd van verlies gaan onze harten uit naar koningin Máxima", aldus de Letse president.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,954
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats