Transport Online - Johannes Ritsma wint NK Veiligste Chauffeur

Johannes Ritsma wint NK Veiligste Chauffeur

Johannes Ritsma wint NK Veiligste Chauffeur
10-06-2018 10:01 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HELMOND - De allereerste editie van het NK Veiligste Chauffeur is zaterdag gewonnen door Johannes Ritsma uit Surhuisterveen. De Fries is in het dagelijks leven werkzaam voor Boonstra Transport (Haulerwijk).

Tijdens de finale, die plaats vond op de Automotive Campus in Helmond, streden de tien Veiligste Chauffeurs van Nederland om de felbegeerde titel. De prijs werd uitgereikt door Elly Blanksma, burgemeester van Helmond, en NK-ambassadrice Laurien Verstraten.

"Het voelt een beetje onwerkelijk”, reageerde Ritsma op het podium. "Bewustwording voor verkeersveiligheid is ontzettend belangrijk, dat maakt deze titel voor mij ook zo waardevol. Of ik nog een tip heb voor alle medeweggebruikers? Geef elkaar de ruimte. Hou rekening met elkaar, probeer goed te anticiperen op alles wat er om je heen gebeurt en vooral, probeer niet altijd en overal de eerste te zijn. De weg is immers van ons allemaal.”

Het NK Veiligste Chauffeur is een maatschappelijke campagne van Volvo Trucks Nederland en TVM verzekeringen. De belangrijkste doelstelling is om het aantal ongevallen op de weg terug te dringen door bewustwording te creëren voor veiliger rijgedrag.

In totaal schreven ruim 1600 beroepschauffeurs zich in voor deelname aan het NK. De competitie begon begin maart met een online kennisfase. De beste honderd chauffeurs streden vervolgens op 21 april tijdens de halve finale in Beesd om de tien startbewijzen voor de finale.

De finaledag in Helmond stond vooral in het teken van praktijkoefeningen. Zo gingen de tien finalisten samen met een instructeur in een Volvo Safety Truck de openbare weg op voor een zogenoemde BBS-praktijkoefening (Behaviour Based Safety).Verder stond er onder andere een ogentest, een oefening in een simulator en een manoeuvreeroefening op het programma.

Na alle oefeningen kwam Ritsma als winnaar uit de bus.

​De hoofdprijs van het NK Veiligste Chauffeur is, naast de eer om zich een jaar lang de veiligste chauffeur van Nederland te mogen noemen, een volledig verzorgde reis voor twee personen naar de Verenigde Staten. Een onderdeel van die reis is een bezoek aan de Volvo Trucks-fabriek in New River Valley.

De top 10:

1. Johannes Ritsma (Surhuisterveen)
2. Martin Kolff (Goedereede)
3. Dinant Mombarg (Lochem)
4. Nathaly Bol (Klazienaveen)
5. Corné Lauwers (Alphen, NB)
6. Edso Sluijsmans (Deurne)
7. Vincent ten Zijthof (Heeten)
8. Martijn Klink (Meppel) 
9. Jan Vos (Meteren)
10. Hans Thijssen (Haps)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen