Clicky

 
Transport Online - Nederlandse chauffeur rijdt met dubbele bestuurderskaart 34 uur achterelkaar

Nederlandse chauffeur rijdt met dubbele bestuurderskaart 34 uur achterelkaar

Nederlandse chauffeur rijdt met dubbele bestuurderskaart 34 uur achterelkaar
08-06-2018 17:03 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

TWISTRINGEN - De politie controleerde woensdagavond 6 juni op de Duitse B51 een veevrachtwagen die net was gelost. Routinematig werden de vrachtwagen en de chauffeur gecontroleerd.

Bij nadere bestudering van de tachograaf bleek dat de bestuurderskaart niet tot de 48-jarige Nederlandse chauffeur behoorde. Volgens de chauffeur kwam dit in eerste instantie omdat hij de rit net een uur geleden overgenomen had van zijn collega. De rit met 700 biggen van Denemarken naar Duitsland werd volgens de chauffeur door zijn collega gedaan.

Het bleek echter dat de chauffeur zelf al van Duitsland naar Denemarken was gereden en weer terug en al 34 uur achter het stuur had gezeten zonder noemenswaardige pauze, meldt de politie.

Tijdens de controle kwam aan het licht dat de chauffeur al vaker de bestuurderskaart, zonder toestemming, van een andere chauffeur had gebruikt. De chauffeur kreeg een boete van 1.000 euro en een door de politie opgelegde verplichte pauze. Daarnaast kan de chauffeur, die eveneens ondernemer is een strafrechterlijke procedure tegemoet zien.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden