Clicky

 
Transport Online - KLM voelt zich in groei geremd door Schiphol

KLM voelt zich in groei geremd door Schiphol

KLM voelt zich in groei geremd door Schiphol
08-06-2018 09:56 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

PARIJS - De passagiersgroei bij KLM is in mei flink afgezwakt. Volgens KLM-topman Pieter Elbers zag de luchtvaartmaatschappij zich in zijn groei geremd door slotbeperkingen op Schiphol. Daardoor was er geen uitbreiding van de capaciteit mogelijk voor Europese bestemmingen.

Er stapten bijna 3 miljoen mensen in bij KLM. Dat was 2,7 procent meer dan een jaar eerder. Over de eerste vijf maanden van 2018 was de groei in passagiers evenwel 7,1 procent. "Deze aanzienlijk mindere groei voor KLM toont wederom het belang en de urgentie van de groeidiscussie op Schiphol'', aldus Elbers.

Zusterbedrijf Air France, waar begin mei nog werd gestaakt, vervoerde vorige maand juist een kleine 2 procent minder passagiers. Bij Air France-KLM, inclusief onder meer Transavia, checkten in totaal 8,9 miljoen mensen in, wat neerkomt op een toename van 1 procent. Daarnaast was er sprake van een afname van de vrachtactiviteiten.

De Frans-Nederlandse luchtvaartgroep is nog altijd verwikkeld in een slepend loonconflict bij Air France. Dat koste concernbaas Jean-Marc Janaillac zelfs de kop, omdat hij zijn lot had verbonden aan het uiterste loonbod van de maatschappij. Dat werd in een stemming door de werknemers van Air France verworpen.

De stakingen kosten het bedrijf al honderden miljoenen euro's. Ook in de vervoersstatistieken van mei is de impact ervan te zien. Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten viel de totale omzet per gevlogen kilometer bij Air France en KLM vorige maand licht lager uit. Bij Transavia zat deze graadmeter voor de ticketprijzen wel duidelijk in de lift.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden