Clicky

 
Transport Online - Alpe d’HuZes brengt al 11 miljoen euro op

Alpe d’HuZes brengt al 11 miljoen euro op

Alpe d’HuZes brengt al 11 miljoen euro op
07-06-2018 20:19 | Binnenland | auteur ANP

ALPE D'HUEZ - Sponsortocht Alpe d'HuZes heeft tot nu toe 11.230.804,79 euro opgehaald. Dat is ruim een miljoen meer dan vorig jaar. De race, waarbij fietsers, lopers en handbikers één tot zes keer Alpe d'Huez in de Franse Alpen bedwingen, haalt geld op voor onderzoek naar kanker.

In totaal beklommen ruim 4500 deelnemers de legendarische berg. Voor de deelnemers was deze dertiende editie vooral een natte tocht, maar noodweer zoals vorig jaar bleef uit.

Alpe d’HuZes-voorzitter Jan Kouwenhoven is verheugd: "Ik heb zelf voor het eerst meegedaan en ervaren hoe fantastisch het is om hier met zijn allen dezelfde droom na te streven. Iedereen hier vecht op zijn eigen manier tegen kanker. En dan hebben we ook nog eens zoveel geld opgehaald voor nieuw kankeronderzoek, bijna een miljoen meer dan vorig jaar!”

Omdat de acties nog doorlopen en er nog toezeggingen zullen binnenkomen, zal in oktober het definitieve bedrag worden bekendgemaakt. In de afgelopen dertien jaar heeft de sponsortocht in totaal ruim 162 miljoen euro opgehaald. Hiervan zijn tot nu toe ruim tweehonderd onderzoeken gefinancierd naar de genezing van kanker en betere kwaliteit van leven van (ex-)kankerpatiënten.

In 2019 zal de veertiende editie van Alpe d’HuZes plaatsvinden op donderdag 6 juni.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions