Clicky

 
Transport Online - Cao-akkoord KLM afgewezen door leden VNV

Cao-akkoord KLM afgewezen door leden VNV

Cao-akkoord KLM afgewezen door leden VNV
07-06-2018 17:19 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTELVEEN - De leden van pilotenvakbond VNV hebben het vorige maand bereikte cao-akkoord met KLM in de huidige vorm afgewezen. De achterban van de bond heeft nog aanvullende eisen. Op een ledenraadsvergadering hierover dreigden de piloten zelfs al met werkonderbrekingen.

Het punt dat wrevel wekt is de werkdruk. Daarover staan in de cao wel afspraken, maar die gaan pas halverwege 2019 in. De piloten willen echter dat ze al met terugwerkende kracht per 1 januari 2018 gelden. In dat geval zouden de piloten voor te veel gewerkte tijd in de afgelopen maanden extra vrije dagen moeten ontvangen, iets wat KLM veel geld zou kunnen kosten.

"Om te laten zien dat het menens is, heeft de ledenraad het bestuur van de bond de opdracht gegeven een algemene vergadering uit te schrijven met als onderwerp werkonderbrekingen om deze aanvullende eis bij KLM af te dwingen'', staat in een verklaring van de VNV.

Het beoordelingsproces van het cao-akkoord bij de bond is nog niet ten einde. Binnenkort wordt er weer over vergaderd. De VNV gaat pas terug naar KLM als het hele akkoord is behandeld en is afgestemd of aangenomen, al dan niet in gewijzigde vorm.

KLM zegt kennisgenomen te hebben van de ontwikkelingen bij de pilotenbond. Maar de luchtvaartmaatschappij wil voor een echte reactie de definitieve uitspraak van de vakbondsleden afwachten. Over het dreigement van werkonderbrekingen zegt een woordvoerster dat dergelijke acties niet in het belang zouden zijn van zowel het bedrijf als de passagiers.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,138
Diesel1,830

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats