Bonden willen niet wachten op Air France

Bonden willen niet wachten op Air France
07-06-2018 12:19 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

PARIJS - De Franse luchtvaartvakbonden vinden het onacceptabel om te moeten wachten op een oplossing voor het loonconflict bij Air France tot luchtvaartcombinatie Air France-KLM een nieuwe topman heeft. De tijdelijke top wil eerst een definitieve vervanger voor de opgestapte Jean-Marc Janaillac vinden voor er knopen worden doorgehakt.

"Het is absoluut uitgesloten dat we de hele zomer gaan zitten wachten", zegt een vertegenwoordiger van vakbond SUD Aérien. Vrijdag nemen de bonden een beslissing over de volgende stap in het conflict dat de luchtvaartmaatschappij al honderden miljoenen euro's heeft gekost door stakingen.

Het takenpakket van Janaillac is opgeknipt zolang er geen definitieve oplossing is. Anne-Marie Couderc is voorlopig niet-uitvoerend voorzitter van het bestuur, een functie die vergelijkbaar is met die van president-commissaris. Zij blijft volgens de bonden benadrukken dat ze geen mandaat heeft voor beslissingen over het loonconflict. "Maar we moeten de gesprekken hervatten", aldus de vakbondswoordvoerder.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden