Clicky

 Hoger beroep drugszaak Masmeijer uitgesteld

Hoger beroep drugszaak Masmeijer uitgesteld
07-06-2018 12:11 | Buitenland | auteur ANP

ANTWERPEN - Het hoger beroep in de Belgische drugszaak met voormalig televisiepresentator Frank Masmeijer als een van de belangrijkste verdachten, is uitgesteld tot november. Het hof in Antwerpen heeft dat donderdag besloten.

De drie geplande dagen in juni zijn volgens het hof te krap om de zaak met in totaal 32 verdachten te behandelen. Bovendien heeft een van de verdachten voor het eerst een verklaring afgelegd en heeft de verdediging nog geen kans gehad om daar op te reageren.

De rechtbank in Antwerpen veroordeelde Frank Masmeijer vorig jaar tot acht jaar celstraf plus een boete van 48.000 euro voor zijn rol bij de smokkel van 467 kilo cocaïne via de Antwerpse haven. Tegen hem was zeven jaar gevangenisstraf geëist. Masmeijer wil in hoger beroep zijn onschuld aantonen. Volgens hem is er geen bewijs voor de beschuldigingen.

Het hof in Antwerpen wil op 16 november met de zaak beginnen. De aanklager zal op die dag zijn eisen formuleren tegen de verdachten. De pleidooien van de verdediging staan gepland op 29 en 30 november en 6 december.

Masmeijer was donderdag niet bij de rechtszaak aanwezig. Hij is op vrije voeten, maar riskeert arrestatie als hij in België is.

Via zijn Nederlandse advocaat Geert-Jan Knoops laat Masmeijer weten dat hij het uitstel vooral vervelend vindt vanwege de voortdurende onzekerheid. Knoops benadrukt ook de andere kant: de kans op strafkorting groeit als afronding van de strafzaak lang duurt.

Masmeijer is op advies van zijn advocaten niet meer van plan om bij het hoger beroep aanwezig te zijn. Zijn aanwezigheid is niet vereist en bovendien is de tol te hoog als hij terug naar de gevangenis moet, aldus Knoops.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats