Mainfreight opent Eiland Zwijnaarde met eerste logistiek centrum

Mainfreight opent Eiland Zwijnaarde met eerste logistiek centrum
07-06-2018 11:44 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ZWIJNAARDE(B) - Logistiek dienstverlener Mainfreight trekt vanaf juni 2018 in een gloednieuw crossdock centrum te Gent. Het is voor Mainfreight de derde investering in België na de opening van een nieuw gebouw in Genk en in Evergem.

Wie de voorbije maanden de E40 passeerde, ter hoogte van de wegeniswerken in Zwijnaarde, kon er niet naast kijken. Een gigantische gebouw verrees naast de autostrade als een paddenstoel uit de grond. Het gebouw is zo’n 10.000 m² groot en zal vooral internationale groupage en nationale distributie als activiteiten omvatten.

De locatie van Mainfreight is de eerste ontwikkeling op het Eilandje Zwijnaarde/Tech lane Ghent, waar op termijn een heel nieuw industriepark wordt ontplooid. Het nieuwe bedrijventerrein is gelegen op het kruispunt van de snelwegen E40 en E17 en heeft een rechtstreekse op -en afrit aan de R4. De komst van de grote internationale speler zal dan ook nieuwe jobs creëren in de regio.

Schepen Mathias De Clercq beaamt deze ontwikkeling: “Met de ontwikkeling van dit bedrijvenpark zorgen we voor bijkomende ruimte in Gent voor zowel Kennisintensieve bedrijven in onder andere biotech, als logistieke en distributiebedrijven. Dat is goed voor de tewerkstelling in Gent. Met Mainfreight komen er circa 100 jobs bij in Gent. Op termijn streven we voor heel de site naar een 3.500-tal jobs”.

Deze nieuwbouw is het begin van een belangrijk hoofdstuk in de ontwikkeling van Mainfreight in België. Het nieuwe gebouw moet Mainfreight de kans geven om vanuit een toplocatie, een efficiënte distributie op poten te zetten. Het nieuwe gebouw is volledig volgens de Nieuw-Zeelandse Mainfreight-filosofie ontworpen en zal bovendien omringd en ondersteund worden door een volledig nieuwe vloot.

Na het nieuwe distributiecentrum in Genk, het nieuwe logistieke gebouw in Gent-Zeehaven en de gloednieuwe vloot, wordt het nieuwe crossdock centrum in Gent / Zwijnaarde de kers op de taart van een reeks belangrijke investeringen in België.

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier