Dumpers van drugsafval bij Zuidwolde aangehouden op A28

Dumpers van drugsafval bij Zuidwolde aangehouden op A28
07-06-2018 11:38 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

STAPHORST - Dankzij alerte getuigen konden agenten woensdagavond op de A28 bij Staphorst twee inwoners van Zoetermeer van 25 en 26 jaar en een 33–jarige inwoner van Den Haag aangehouden. Het trio was eerder die avond met een kleine vrachtwagen gezien in een natuurgebied aan De Wildenberg nabij Zuidwolde. Ze probeerden daar vaten, vermoedelijk gevuld met drugsafval, te dumpen, meldt de politie.

De getuigen waren in het natuurgebied aan het wandelen toen ze de kleine vrachtwagen zagen rijden. Het voertuig stopte en de drie inzittenden stapten uit. Meerdere vaten werden door het trio uit de vrachtwagen gehaald en achtergelaten in het natuurgebied. De getuigen had direct door dat dit niet klopte en waarschuwden dan ook gelijk via 112 de politie.

De Meldkamers in Oost- en Noord-Nederland stuurden meerdere agenten naar Zuidwolde en omgeving. Een motoragent zag de kleine vrachtwagen nabij Nieuwleusen de A28 oprijden. Bij het tankstation kreeg de bestuurder een stopteken. De vrachtwagen stopte plotseling en de bestuurder zette het op een rennen. Hij stak de drukke A28 over en verdween in de weilanden. In de vrachtwagen bleken nog twee mannen te zitten. Het duo uit Zoetermeer werd aangehouden. Na een zoekactie, waarbij ook een politiehond werd ingezet,  kon ook de 33-jarige man uit Den Haag worden aangehouden. Het trio werd overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten.

Rechercheurs van het team Milieu van de politie Noord-Nederland doen nader onderzoek. Zo worden vandaag de drie verdachten gehoord. Ook zullen de aangetroffen vaten nader onderzocht worden. Ook gaat het team onderzoeken of er een link is met de dumpingen van drugsafval in De WijkNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden