Duitse chauffeur niet zo scherp meer na alcohol tijdens rusttijd

Duitse chauffeur niet zo scherp meer na alcohol tijdens rusttijd [+foto]
07-06-2018 11:18 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

FULDA - Een Duitse vrachtwagenchauffeur belandde woensdagavond in een greppel net nadat hij zijn rust had genoten. Echter de 50-jarige chauffeur was niet helemaal nuchter zijn pauze uitgekomen.

De vrachtwagenchauffeur kwam net vanaf de rustplaats Grossenmeer Ost toen hij de A7 wilde oprijden richting het noorden. Daar parkeerde hij zijn vrachtwagen nogmaals alleen nu in een greppel naast de snelweg.

Terwijl de chauffeur aan de politie probeerde uit te leggen wat er was gebeurd zagen en roken de agenten dat de chauffeur alcohol moest hebben gedronken. Een blaastest wees uit dat de chauffeur 1,34 promille alcohol in zijn bloed had.

Voor de chauffeur uit Nedersaksen was hierbij de rit afgelopen. Hij werd naar een hotel gebracht en kon zijn rijbewijs inleveren.

De lege oplegger werd met zwaar materieel geborgen maar had geen schade opgelopen. Niettemin kan de chauffeur, naast een strafprocedure, een factuur voor de waarschijnlijk zeer hoge sleepkosten verwachten.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden