Clicky

 
Transport Online - Duizenden weer voor Alpe d'HuZes de berg op

Duizenden weer voor Alpe d'HuZes de berg op

Duizenden weer voor Alpe d'HuZes de berg op
07-06-2018 09:32 | Buitenland | auteur ANP

ALPE D’HUEZ - Circa 4500 deelnemers doen donderdag mee aan de Alpe d'HuZes. Onder het motto 'Opgeven is geen optie’ beklimmen ze de Alpe d'Huez, de beroemde 'Nederlandse' berg uit de Tour de France. Daarmee willen ze geld inzamelen voor het onderzoek naar de genezing van kanker.

Sylvia Struiwigh-Tekstra, die zelf kankerpatiënte is, gaf om 04.30 uur het startschot. Onder de deelnemers, die zich laten sponsoren, zijn altijd veel (ex-)kankerpatiënten, familie en vrienden.

Cabaretier Guido Weijers, weerman Marco Verhoef en musicalartiest René van Kooten doen ook mee. Zij gaan op de fiets het gevecht aan met de 21 haarspeldbochten.

Het evenement vindt dit jaar voor de dertiende keer plaats. Sinds 2006 is er in totaal 150 miljoen opgehaald. Rond 20.00 uur, als de laatste deelnemers over de finish zijn gegaan, wordt het voorlopige eindbedrag van actie bekendgemaakt.

Thuisblijvers kunnen de dag volgen via een gezamenlijke uitzending op verschillende regionale omroepen. Verder is het evenement te volgen via Facebook (Alpe d’HuZes), Instagram en Twitter.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden