Clicky

 
Transport Online - Acties streekvervoer vandaag in Noord-Holland

Acties streekvervoer vandaag in Noord-Holland

Acties streekvervoer vandaag in Noord-Holland
07-06-2018 09:23 | Algemeen | auteur ANP

HAARLEM - Opnieuw zullen reizigers last krijgen van stakingen in het streekvervoer. Buschauffeurs in het hele land legden de afgelopen tijd al het werk neer. Donderdag zullen ze dat doen in een groot deel van Noord-Holland.

De estafettestaking treft het busverkeer in onder meer Haarlem, Alkmaar, Den Helder en luchthaven Schiphol.

In het streekvervoer vinden al geruime tijd estafette-acties plaats om een betere cao af te dwingen. De werknemers willen betere afspraken over loon, werkdruk en ook de over plaspauzes. Vooralsnog verwachten de bonden nog geen akkoord of een nieuw overleg met de werkgevers. De acties gaan daarom door. De cao voor het streekvervoer geldt voor 12.000 werknemers.

De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) zegt het conflict ,,erg graag'' op te willen lossen. "Iedereen moet op een normale manier kunnen pauzeren, waar dat nu niet kan gaan we dat oplossen.'' De VWOV noemt de eisen onhaalbaar en onbetaalbaar. "De bonden willen alleen aan maar terug aan tafel komen als wij op voorhand hun eisen inwilligen. Eén van die eisen is vijf minuten extra betaalde pauze per 150 minuten, ongeacht de situatie. Dat betekent een jaarlijkse kostenstijging van 5 procent. Daar komt het loonbod vervolgens nog bovenop.''

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,729

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions