Transport Online - Daimler komt met elektrische Freightliner eCascadia in VS

Daimler komt met elektrische Freightliner eCascadia in VS

Daimler komt met elektrische Freightliner eCascadia in VS
07-06-2018 08:37 | Buitenland | auteur ANP

PORTLAND - De Duitse automaker Daimler gaat elektrische vrachtwagens maken voor de Amerikaanse markt. De Freightliner eCascadia is bedoeld om goederen over de snelweg te vervoeren en heeft een bereik van 400 kilometer. De eM2 van hetzelfde merk is bedoeld voor levering in steden en kan 370 kilometer rijden op een volle batterij. Beide modellen worden dit jaar al getest en zijn vanaf 2021 leverbaar.

De grootste vrachtwagenmaker ter wereld wil met de nieuw aangekondigde vrachtwagens concurrentie van rivalen als Volkswagen en Volvo afweren. Ook Tesla, dat in 2020 zijn vrachtwagen met een bereik van 800 kilometer op de markt brengt in de VS, is een concurrent. Behalve Tesla zijn er meer nieuwe spelers die zich op de markt voor elektrische vrachtwagens richten als het Chinese BYD. In Nederland werken DAF en VDL samen aan een elektrische vrachtwagen.

Daimler heeft naast de Freightliner-vrachtwagens ook andere elektrische ijzers in het vuur. Zo rijden er in de Verenigde Staten al stadsvrachtwagens van Daimler-dochter Fuso. In Europa worden elektrische vrachtwagens van Mercedes-Benz getest.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions