Man opgepakt die met Luikse schutter in cel zat

Man opgepakt die met Luikse schutter in cel zat
06-06-2018 17:31 | Buitenland | auteur ANP

VERVIERS - Een speciale eenheid van de Belgische politie heeft een man opgepakt die mogelijk een rol heeft gespeeld in de radicalisering van Benjamin Herman, de schutter die vorige week in Luik twee agentes en een student doodschoot. Fouad B. werd in de Waalse stad Verviers gearresteerd. Zijn naam komt volgens Belgische media voor op de lijst van IS-strijders en -rekruteerders in België.

Het Openbaar Ministerie onderzoekt of B. betrokken was bij de radicalisering van Herman toen zij beiden gedetineerd waren. Een cipier van de gevangenis had daags voor Herman 36 uur op verlof mocht bij de directie zijn zorgen geuit over zijn radicalisering. B. is volgens het federaal parket voorwaardelijk vrijgelaten op 22 mei.

B. zou deel uitmaken van een groep van zo'n 25 mensen in Verviers die als geradicaliseerd te boek staan. In de stad werd in 2015 een terreurcel opgerold die via tussenpersoon Abdelhamid Abaaoud in contact stond met IS in Syrië. Abaaoud wordt beschouwd als een van de hoofdrolspelers van de aanslagen in Parijs in november 2015. Hij ontkwam, maar werd later gevonden en door de politie doodgeschoten.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,452

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden