Clicky


D66: Actieplan versterking spoorbouwsector

D66: Actieplan versterking spoorbouwsector
06-06-2018 16:31 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Nederland gaat vooruit over het spoor. Meer dan een miljoen mensen stappen dagelijks in de trein naar hun werk of voor een andere activiteit. En er wordt jaarlijks voor meer dan 50 miljoen ton aan goederen over het spoor vervoerd. Die aantallen lopen op.

D66 Tweede Kamerlid Rob Jetten: “Het treinverkeer groeit, en zowel reizigers- als goederenvervoerders vragen om meer en betrouwbare spoorcapaciteit. Om dat mogelijk te maken, heb je mensen nodig. Mensen die sleutelen aan het spoor en dus sleutelen aan de vooruitgang van Nederland.”

Investeer in menselijk kapitaal

Om de kwaliteit van het spoor de komende jaren op peil te houden, moet er niet alleen geïnvesteerd worden in fysiek materiaal. Er is vooral menselijk kapitaal nodig. Er is behoefte aan meer mensen die aan het spoor werken. Als we nu niet snel ingrijpen, staan we straks stil. Daarom komt D66 met het Actieplan 'Denderende banen op het spoor’ om de spoorsector te versterken met meer technisch geschoolde mensen.

Jetten: “Als we de spoorbouw niet snel versterken, staan de treinen straks letterlijk stil. En dat is zonde, want we zien juist dat de prestaties van ProRail, NS en andere vervoerders de goede kant opgaan. We hebben meer mensen nodig die aan ons spoor willen werken. Daarom heb ik dit actieplan opgesteld zodat meer mensen aan het werk gaan in de spooraannemerij.”